Delikat plockmat

Tapas i Gävle

Älskar du plockmat och söker ett trevligt ställe för att äta tapas i Gävle? Välkommen in till oss och prova vårt fina urval av smårätter som får det att vattnas i munnen. Hos oss kommer hela familjen att hitta något gott att äta eller gå ut med vänner eller kollegor och umgås i timmar i våra mysiga lokaler.

Tapas är kanske mest kända från Spanien där det är väldigt vanligt att man går ut och äter middag på det här viset. Man beställer in ett flertal små rätter som man gärna delar på i sällskapet, eller så vill man själv prova på lite olika smaker i en och samma måltid. Då är tapas perfekta eftersom portionerna inte är för stora. Även i länder som Italien, Portugal och även i det libanesiska köket så är det vanligt att man äter på det här viset. Hos oss så hämtar vi gärna inspiration från klassisk svensk husmanskost och södra Europa när vi skapar våra tapas.

Kallskuret och ost liksom oliver, olika röror och fräscha grönsaker och pickles tillhör klassiker när man äter tapas. Men vi har förstås mycket mer än så!

Omväxlande meny för alla smaker

Underbart kallskuret av hög kvalitet, mini-hamburgare eller vegetariska alternativ. Hos oss hittar ni något för alla smaker och preferenser. De flesta av våra tapas är enkla att dela så att alla i sällskapet kan få smaka en bit. Vi har bra erbjudanden på färdiga tapas-tallrikar där vi har satt samman en kombination av rätter som ni får till ett extra bra pris.

Vår meny växlar över året för att vara anpassad till säsongens råvaror och smaker, så kom gärna in då och då för att se vad vi har för nytt och gott att bjuda på.

Tillbehör som ger ett extra lyft

Vårt härliga surdegsbröd med tillhörande örtcréme brukar gå hem för att göra våra tapas lite mer matiga. Pommes av potatis eller sötpotatis är också favoriter som är perfekta som komplement till annan plockmat. En fräsch sallad kan också vara ett trevligt komplement om du vill ha något lättare.

Dryck som är avstämd för våra tapas

Vår duktiga personal hjälper dig gärna med att välja dryck till dina tapas. Oavsett om du föredrar vin, öl, bubbel eller en god drink så har vi kombinationer som passar ihop med alla våra rätter. Självklart har vi även ett antal alkoholfria alternativ.

Tapas förknippas gärna med ett gott glas vin. Vi har såväl röda viner, vita viner och rosé och givetvis också olika former av bubbel – både äkta Champagne och Cava/Prosecco. Vi har valt ut viner som är mångsidiga och passar väl ihop med smakerna som vi har komponerat i våra menyer. De flesta av vinerna går att beställa både på glas och som helflaska.

Prova våra tapas i Gävle

Varmt välkommen in för att prova på våra goda tapas! Det går lika bra att dyka in på en After Work på eftermiddagen som att komma lite senare och äta dem som middag, eller varför inte förfesta hos oss med något gott att äta innan ni drar vidare ut på stan. Eller ja, det går bra att bli kvar hos oss i baren också. Vi har öppet till 02 på helgerna, så varför inte en helkväll? Det är bara att beställa in några mindre rätter om ni blir hungriga på småtimmarna.

Vi har Gävles bästa utbud av tapas

Enter your keyword